KOUVOLA 17.8.2019 KISAINFO

Tervetuloa Kouvolan ExtremeRuniin 17.8.2019!

H-hetki lähestyy, joten tässä vähän infoa, jotta tiedätte mitä tuleman pitää.ISO KIITOS KAIKILLE OSALLISTUJILLE! On hienoa järjestää tapahtumaa, joka kiinnostaa näin suurta määrää ihmisiä! Teemme myös hyvää yhdessä! Extremerunin motto on "kaikki liikkuu" siksi Extremerun lahjoittaa joka vuosi rahaa liikuntarajoitteisille lapsille. Extremeruniin osallistumalla olet siis mukana tekemässä hyvää.

!!Haluamme heti tässä vaiheessa kertoa meidän uudesta tapahtumastamme Apcon fitness- ja voimailumessuilla Helsingin messukeskuksessa 24.8.2019. Tapahtuman on sisähallikisa, joka on suunnattu hieman enemmän harrastaneille ja crosfit lajeja ja Ninja Warrior tyyppisiä kisoja ihannoiville. Siellä on noin kilometrin reitti ja esteet on paljon vaativampia kuin ulkotapahtumissamme. Käy tutustumassa ja ilmoittautumassa täällä https://www.extremerun.fi/uutiset/139/ !! 

Tässä infopaketti. Toivomme, että tutustut tähän huolella, niin saamme tapahtumasta entistäkin paremman.

1. Tapahtumaan valmistautuminen
2. Tapahtumapaikalle saapuminen
3. Numeroiden nouto
4. Ajanotto - EI AJANOTTOA 
5. Tavaroiden säilytys - narikka
6. Lähtö
7. Reitti
8. Esteet ja käyttäytyminen esteillä
9. Maaliintulo
10. Peseytyminen ja pukuhuoneet
11. Ohjelma tapahtuma-alueella
12. After Run bileet
13. Muuta huomioitavaa
14. Aikataulu

1. Tapahtumaan valmistautuminen
Tapahtuman luonne sallii ehdottomasti hauskan kisa-asun, mutta tämä ei todellakaan ole pakollinen kummassakaan sarjassa. Hupisarjassakin voit siis juosta trikoissa ja päinvastoin kilpasarjassa naamiaisasussa. Tiedossa kuitenkin on, että radalla tullaan näkemään kymmeniä nalleja, Spidermanejä ja muita hahmoja, joten pukeudu rohkeasti.
Huolehdi tankkaus varsinkin nyt helteellä, syöminen ja ennen kaikkiea juominen kuntoon ennen tapahtumaa, jottei tule yllätyksiä matkan varrella. Myöskään pieni lenkkeily ennen tapahtumaa ei ole kielletty, jopa suositeltavaa. Tosin treenaaminen nyt enää tässä vaiheessa on jo hieman myöhäistä.

Huolehdithan, että olet ajoissa paikalla, jotta saamme kaikki osallistujat hyvissä ajoin numeroineen lähtöpaikalle.
Järjestäjillä on tapahtumassa vastuuvakuutus, joka korvaa järjestäjien virheistä aiheutuneet vahingot. Tarkistathan siis, että vapaa-ajan tapaturmavakuutuksesi on kunnossa.

ALKOHOLIN VAIKUTUKSEN ALAISENA KILPAILEMINEN ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY! Jos järjestäjä havaitsee humalaisen kilpailijan radalla, hänet poistetaan kilpailusta välittömästi. Eli ensin kisa, sitten hupi. Polttariporukat huomioikaa erityisesti tämä, ettei tule pettymyksiä.

2. Tapahtumapaikalle saapuminen
Tapahtumapaikan osoite on Topinkuja, Kouvola. Topinkujaa vastapäätä on pysäköintialueita.
Olet hyvissä ajoin, mikäli olet tapahtumapaikalla klo 10:30-11.30. 

3. Numeroiden nouto
Numeroita jaetaan lauantaiaamuna klo 09:30-12:30 tapahtumapaikalla Extremerun teltalla. Numeroita EI jaeta ennakkoon perjantaina.

Voit noutaa useamman juoksijan numerot kerralla. Jos noudat isomman porukan numerot tee lista henkilöistä ja heidän numeroistaan. Listan mukaan järjestäjät antavat numerot ja myöhemmin ne on helppo jakaa porukan jäsenille.
Numeronne löydätte myös meidän sovelluksestamme netistä www.extremerun.fi/numero/. Huom! Numeronne voitte tarkistaa sovelluksesta perjantaina 16.8. Tarkista kuitenkin tietosi ennakkoon. Mikäli et löydä nimelläsi numeroa tai haluat muokata tietojasi - ota yhteyttä ilmoittautuminen@extremerun.fi

Ilmoittautumisen yhteydessä saatte samalla ns. sponsorikassin. Kassit löytyvät numerolappujen jakopaikalta, joka sijaitsee tapahtumateltoilla. Osallistumista ei tarvitse sen kummemmin todistella. 

Olenko oikeassa sarjassa? Ei itse asiassa ole merkitystä oletko hupi- vai kilpasarjassa. Kummassakaan sarjassa ei ole pakko käydä läpi kaikkia esteitä. Mikäli kuitenkin haluat voittaa kisan tai tulla palkinnoille, kaikkien esteiden suorittaminen on pakollista. Myös hupisarjalainen voi siis voittaa kisan, jos suorittaa kaikki esteet ja tulee ensimmäisenä maaliin. Tässä mielessä sarjan vaihto on tapahtumapaikalla lähes tarpeetonta, mutta kuitenkin haluttaessa mahdollista.

4. EI ajanottoa
Aiemmista vuosista poiketen meillä ei ole tänä vuonna ajanottoa. Olemme päättäneet jättää ajanoton kokonaan pois, koska se tuo niin paljon kustannuksia eivätkä tapahtumassa mukana olleet ole katsoneet sitä tarpeelliseksi tapahtuman hupimielisyyden vuoksi. Lisäksi tapahtumassamme kierretään eri määrä kierroksia, on miehiä ja naisia, esteet ruuhkautuvat eri määrän eri kohdissa jne.. Toivomme, että kaikki tulevat nauttimaan liikunnan riemusta, reitistä ja esteistä sekä tietysti hienoista osallistujista! Kolme nopeinta naista ja miestä pyrimme kuitenkin selvittämään ja heille on luvassa palkinnot. Palkintojen jako noin puoli tuntia voittajan maaliintulon jälkeen.

5. Tavaroiden säilytys - narikka
Tapahtumapaikalla on kilpailijoille ilmainen varustesäilytys koko tapahtuman ajan. Muut joutuvat maksamaan pienen muodollisen narikkamaksun. Narikka on numeroiden jakopaikalla Extremerun teltalla. Ennen lähtöä narikka ruuhkautuu. Järjestäjät ottavat kaikki kassit yhteen kasaan ja jakavat niitä sitten juoksun aikana numeroiden mukaan, jotta ne on helpompi siitä sitten jakaa takaisin juoksijoille. HUOLEHDITHAN SIIS, ETTÄ OLET MERKINNYT KASSISI JA TAVARASI HUOLELLISESTI KILPAILUNUMEROLLASI! Teippiä ja tusseja löytyy myös narikasta, mutta olisi hyvä, jos merkitsisi varusteesi jo ennakkoon kotona.

6. Lähtö
Yhteislähtö tapahtuu kisapuiston nurmikentältä klo 13:00. Kilpasarjalaiset ryhmittäytyvät joukon etuosaan ja hupisarjalaiset hieman kauemmaksi. Jos olet hupisarjassa ja hyväkuntoinen, niin voit toki startata kilpasarjan kanssa samalta viivalta. Ajanotto käynnistyy vasta kun ylität lähtöviivan.

7. Reitti
Ensimmäiselle esteelle tulee varmasti ruuhkaa, mutta olemme yrittäneet suunnitella esteet siten, ettei mahdottomia ruuhkia pääsisi syntymään. Kaikkia ruuhkia ei toki pysty välttämään, mutta se kuuluu ExtremeRunin luonteeseen. Toivomme, että kaikki lähtevät rauhallisesti matkaan, jolloin säästymme yhteislähdössä ikäviltä tapaturmilta. Jos haluat matkasi jatkuvan ilman suurempia jonotuksia voit kiertää ensimmäisen esteen. Näin pääset monien edelle ja ruuhkat helpottavat matkantekoasi jatkossa. Toinen kierros on aina ruuhkattomampi, joten kannattaa jatkaa toiselle kierrokselle, vaikka ensimmäinen kierros olisi ollutkin ruuhkainen.

Reitti ja esteet on vielä suunnitteluvaiheessa. Julkaisemme reitin ja esteet heti kun ne varmistuvat.
Alustavan reittikartan löydät täältä

Juomapaikalla on roskikset ja järjestäjät toivovat, että kilpailijat laittaisivat mukit roskiin. Näin juomapaikka säilyy siistinä läpi tapahtuman. Kiitos kaikille, jotka näkevät tämän vaivan.

Reitti on melko rankka ja ylämäet melko jyrkkiä, joten jos et ole huippukuntoinen, ei ole häpeäksi, vaikka kävelet ylämäet. Juokseminen ylämäissä tuskin nopeuttaa yhtään juoksuasi, joten voi olla järkevää juosta ja hölkätä vain alamäet ja tasaiset osuudet.

Juoksureitti on melko kapea näin isolle osallistujamäärälle. PITÄKÄÄ VASEMMALLA OHITUSKAISTA VAPAANA, jotta nopeammat voivat ohittaa vapaasti. Reitillä on siis oikeanpuoleinen liikenne. Näin itsekin voitte halutessanne ohitella ja tosissaan kilpailevat saavat kisata oman kisansa rauhassa. 
Nastakengät on kielletty, koska verkkoesteemme ei tykkää nastoista ja lisäksi on loukkaantumisvaara, jos kenkä käy toisen kilpailijan käteen tai kasvoihin.

8. Esteet ja käyttäytyminen esteillä
Kun pääset esteelle suorittamaan estettä, tee se parhaan kykysi mukaan mahdollisimman nopeasti, mutta turvallisesti. Näin vähennämme ruuhkia esteillä. Annetaan esteillä kilpasarjalaisille reilusti tietä ja tietenkin kunnon kannustukset. 

Esteet eivät ole vaikeita tai vaarallisia ja ne on suunniteltu turvallisuutta silmällä pitäen. Jos kuitenkin joku este osoittautuu liian vaikeaksi tai siellä sattuu turvallisuutta vaarantavia läheltä piti -tilanteita, este suljetaan ja kilpailijat ohjataan kiertoreittiä pitkin esteen ohi. Muistakaa siis käyttäytyä kunnolla, ei tönimistä, muiden häiritsemistä tms. Auttakaa toisianne, tsempatkaa ja kannustakaa! 

Hymyssä suin ja hyvällä fiiliksellä kaikki sujuu paljon paremmin.

Kaikki esteet ovat vapaaehtoisia molemmissa sarjoissa ja kaikki esteet saa kiertää viitoitusnauhan alitse. Kiertäessäsi estettä, varo muita ja pidä huoli, että jatkat oikealla reitillä oikeaan suuntaan. 

9. Maaliin tulo
Maalissa kaikkia osallistujia odottaa urhoollisuusmitali. Eli vaikka juoksisit vain yhden kierroksen, saat mitalin.  Maalissa jaossa myös vettä, urheilujuomaa ja Savuhovin makkaraa. Savuhovin makkaranjakopiste on hieman etäämmällä maalista. 

10. Peseytyminen ja pukuhuoneet
Läheisellä koululla on peseytymismahdollisuus. Sinne on opastus tapahtumapaikalta (noin 300 m).
Pesutilojen edustoilla on myös roskalaatikot, joten jos haluat eroon kuraisista, hiekkaisista vaatteista tai kengistä nosta ne ystävällisesti roskalaatikkoon peseytymisen jälkeen. Jätäthän tilat kuntoon sekä pukeutumisesi, että peseytymisesi jälkeen. 

Tapahtuma-alueelta löytyy WC:t. Jonojen välttämiseksi yritä toimia ripeästi.
Ymmärräthän, että jos jätät esim. lenkkarisi tapahtuma-alueelle järjestäjät siivoavat ne kaikkien muiden tapahtumapaikalle jääneiden naamiaisasujen mukana roskiin.

11. Ohjelma tapahtuma-alueella
Tapahtumapaikalla palvelee kisaravintola, jossa on aikuisille monenlaista janojuomaa. Tapahtuma-alueella myydään myös muuta syötävää. Kaikki juoksijat saavat Savuhovin makkaran juoksun jälkeen. Makkaraa on sekä tulista, että tavallista niin kauan kuin niitä riittää.

ExtremeRun Shopista löydät paljon kivoja ja laadukkaita ExtremeRun tuotteita kisahinnoin. Uutuutena mm. supersuositut ExtremeRun juoksutrikoot. Myös ExtremeRun juoksupaitoja voi ostaa ExtremeRun Shopista 5€/kpl niin kauan, kun paitoja riittää! Shopista löytyy myös ExtremeRun pyyhkeitä, pipoja, ExtremeRun liivejä ja paljon muuta mukavaa.

12. After Run bileet
Kouvolan tapahtuman jälkeen jäämme tapahtumapaikalle bilettämään toivottavasti kauniissa kesäisessä säässä. Tarjolla on syötävää ja juotavaa. DJ hoitaa musiikin. Toivomme, että mahdollisimman moni jäisi meidän kanssa juhlimaan hienoa urheilullista päivää ja loistavia urheilusuorituksia! Tästä siirrymme sitten suoraan Speden saluunaan (noin 800m) jatkamaan Kouvolan After Run bileitä.

Tarjolla huokeahintaisia juomia ja hyvä meno pikkutunneille asti. Jos saamme laitteet toimimaan voimme katsoa myös koosteen päivän tapahtumasta siellä.


13. Muuta huomioitavaa

TAPAHTUMAPAIKALLA KUIN MYÖS REITIN VARRELLA ON EHDOTON ROSKAAMISKIELTO! Mikäli kilpailijan täytyy päästä eroon roskista, peruukista, paidasta tms. roskat saa jättää esteille esteiden ympäristöön siitä tapahtuman järjestäjä kerää ne pois. Huolehtimalla roskista tapahtuman jälkeen jää siisti ympäristö ja alueella on jatkossakin ulkopuolisten kiva ulkoilla.

Jos satutatte itseänne kilpailun aikana tai huomaatte jonkun loukkaavan itseään, ottakaa yhteyttä lähimpään tapahtuman toimitsijaan. He voivat tarvittaessa hälyttää apua paikalle ja aloittaa ensiavun jo kohteessa. Kaikilla esteille on tarkoitus saada vähintään yksi toimitsija, joka voi auttaa loukkaantuneita. Vakavissa tilanteissa jokainen on velvollinen pysähtymään ja auttamaan parhaan kykynsä mukaan. Huolehtikaa kuitenkin, että apua käydään hälyttämässä lähimmältä esteeltä tai tapahtumapaikalta. 

Reitin varrella on valokuvaaja, joka ikuistaa teidän hienon kokemuksenne. Jos näet jonkun kuvaavan sinua reitin varrella etkä halua kuviin, voit nostaa kämmenen kasvojesi ja kuvaajan väliin. Kuvia voidaan käyttää mainos- ja markkinointitarkoitukseen. 

Tapahtumassamme on palveluna valokuvausseinä. Valokuvaaja ottaa kuvia ennen lähtöä ja maaliintulon jälkeen valokuvausseinällä. Kuvat löytyvät Facebook -sivuiltamme samana iltana. Seinällä voi kuvata itsenäisesti myös omalla kameralla, kun kuvaaja ei ole paikalla. Kuvaajan ottamia kuvia ei voi siis tilata mistään, mutta ne saa kopioida ilmaiseksi Facebook -sivuiltamme. Järjestäjät toivovat, että mahdollisimman moni myös jakaisi kuvansa Facebookissa, Instagarmissa tai Twitterissä.

Tapahtumapaikalla ExtremeRun Shopilla voit käydä myös ilmoittautumassa jo seuraavan vuoden tapahtumaan tai muihin tämän vuoden tapahtumiimme kisahintaan 40€.

Voit ilmoittautua KAIKKIIN Extremeruneihin tarjoushinnalla. Seuraava ExtremeRun tapahtuma järjestetään Extremerun mestaruuskisa Helsingin messukeskuksessa Apcon messuilla. Tämän jälkeen vuorossa on Joensuu ja Espoo. Tervetuloa kaikkiin vuoden 2019 tapahtumiin. 2020 tapahtumien päivämäärät vahvistuvat myöhemmin. Tervetuloa tapahtumiimme!

Käy tykkäämässä ExtremeRun sivuja Facebookissa https://www.facebook.com/extremerun.fi. Sieltä löydät paljon hyödyllistä ja kivaa tietoa ExtremeRunista.

14. Aikataulu
Lauantaina 17.8.2019

  • Ilmoittautuminen 09:00-12:30
  • Kokoontuminen kentälle 12:30
  • Yhteislähtö 13:00
  • EXTREMERUN 13:00-16:00
  • Maali suljetaan klo 16:00
  • Tapahtumapaikalla ohjelmaa Tapahtuma-alueella tietysti hyvää musaa sekä anniskeluteltta palvelee koko iltapäivän klo 21:00 asti.


Tehdään yhdessä ExtremeRun tapahtumasta hauska ja positiivinen kokemus kaikille!

TERVETULOA!
ExtremeRun
Järjestäjät