ExtremeRun-kilpailu APCONissa 24.08

ExtremeRun-kilpailu täydentää fysiikkalajien suurtapahtuma APCONin lajivalikoimaa. Ensimmäinen sisätiloissa järjestettävä ExtremeRun tuo APCONin juoksukisan, jossa reitille rakennetut esteet vaativat juoksukunnon lisäksi ketteryyttä ja voimaa. Muut APCONissa kisattavat lajit ovat fitness ja kehonrakennus, painonnosto, kahvakuulaurheilu, voimanosto, strongman, street workout ja CF throw down. Pohjoismaiden monipuolisin fysiikkalajien tapahtuma APCON järjestetään 23.-25.8. Messukeskuksessa.

ExtremeRun on juoksukilpailu, jonka reitillä on erilaisia ylitettäviä, alitettavia tai muutoin suoritettavia esteitä. Messukeskuksessa APCONin yhteydessä nähdään Suomen ensimmäinen sisätiloihin rakennettava ExtremeRun, jonka reitti on noin kilometrin mittainen, ja siinä on yhteensä kymmenen erilaista estettä, kuten verkkoeste ja legendaariset "Goljatin portaat".

-          Sisätiloihin rakennetaan vaativampia esteitä kuin mitä on ulkona käytävissä kisoissa. APCONin yhteydessä kisattava ExtremeRun on tarkoitettu esimerkiksi kovakuntoisille parcour- tai cross fit -harrastajille, jotka haluavat haastaa itsensä, ja rata onkin enemmän ninja warrior -tyyppinen, kertoo kilpailun johtaja Mika Hirvinen.

ExtremeRun on järjestetty Suomessa vuodesta 2010 alkaen. Koko historiansa ajan se on kerännyt rahaa liikuntarajoitteisten lasten harrastusmahdollisuuksien tukemiseen. APCONin ja ExtremeRunin tavoitteena on saada yhä useammat ihmiset liikkumaan ja tuoda myös erilaisia liikkujia yhteen, yli lajirajojen. Fysiikkalajien ja juoksukilpailun tuominen saman katon alle kuvastaa tapahtumien ennakkoluulottomuutta ja pyrkii vahvistamaan eri lajien ja harrastajien välistä yhteistyötä. APCONin yhteydessä käytävässä kilpailussa juostaan noin 10 henkilön ryhmissä ensin alkukarsinnat ja sen jälkeen finaalit.

-          On kiva olla osana hienoa eri lajit kokoavaa suurtapahtumaa. APCONissa saamme tehtyä pitkään haaveissa olleen haastavamman kisan kovan luokan harrastajille. Haluamme myös tarjota yleisölle viihdyttävän tapahtuman, jossa nähdään jännittäviä tilanteita ja kovakuntoisia kilpailijoita, Hirvinen toteaa.

APCON on voimailu- ja fitness-urheilun suurtapahtuma, joka järjestetään Messukeskuksessa 23.-25.8.2019. APCON 2019 on ensimmäinen tapahtuma Suomessa, joka kokoaa yhteen eri voimailulajit ja lajiliitot huippu-urheilijoineen ja harrastajineen. Tapahtuman järjestää Messukeskus yhteistyössä Active Physique Events Oy:n kanssa. Kilpailuiden käytännön järjestelyistä vastaavat lajiliitot.

Messukeskus - Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | 100.messukeskus.com

Lisätietoja APCONista: Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

Lisätietoja ExtremeRun-tapahtumasta: kilpailun johtaja Mika Hirvinen, 040 828 7974, mika.hirvinen@extremerun.fi,

APCON Finlandin kotisivut: https://apconfinland.messukeskus.com/
Instagram: @apcon_official
Facebook: https://www.facebook.com/activephysiqueconvention/