Tahko 13.4.2019 KISAINFO

Tervetuloa Tahkon ExtremeRuniin!

ExtremeRun kiertueen kausi avataan Tahkolla!

H-hetki lähestyy! 13.4.2019 klo 13.00 kajahtaa lähtölaukaus Jaajon starttipistoolista ja Tahkon ExtremeRun lähtee käyntiin.

Kiitos jokaiselle osallistujalle!

Tapahtumainfo
Tässä infopaketti tapahtumasta, jotta tiedätte mitä tuleman pitää. Toivomme, että tutustut tähän huolella, niin saamme tapahtumasta entistäkin paremman.

1. Tapahtumaan valmistautuminen
2. Tapahtumapaikka
3. Kilpailunumeroiden nouto
4. Ajanottoa ei ole tapahtumassa
5. Tavaroiden säilytys - narikka
6. Lähtö
7. Reitti
8. Esteet ja käyttäytyminen esteillä
9. Maaliintulo
10. Peseytyminen, WC:t ja pukuhuoneet
11. Ohjelma tapahtuma-alueella
12. After Run bileet
13. Muuta huomioitavaa
14. Aikataulu


1. Tapahtumaan valmistautuminen

Tapahtuman luonne sallii ehdottomasti hauskan kisa-asun, mutta tämä ei todellakaan ole pakollinen kummassakaan sarjassa. Hupisarjassakin voit siis juosta trikoissa ja päinvastoin kilpasarjassa pellepuvussa. Tiedossa kuitenkin on, että radalla tullaan näkemään kymmeniä nalleja, Spidermanejä ja muita hahmoja, joten pukeudu rohkeasti. Mukana kisassa on noin 1200 kilpailijaa!

Huolehdi tankkaus, syöminen ja juominen kuntoon ennen tapahtumaa, jottei tule yllätyksiä matkan varrella. Myöskään pieni lenkkeily ennen tapahtumaa ei ole kielletty, jopa suositeltavaa.

Huolehdithan, että olet ajoissa paikalla, jotta saamme kaikki osallistujat hyvissä ajoin numeroineen lähtöpaikalle. Numerot toivotaan haettavan ennen klo 12:00 tapahtumapäivänä. Ruuhkia voi jossain vaiheessa syntyä, mutta toivomme osallistujilta malttia.

Järjestäjillä on tapahtumassa vastuuvakuutus, joka korvaa järjestäjien virheistä aiheutuneet vahingot. Tarkistathan siis, että vapaa-ajan tapaturmavakuutuksesi on kunnossa.

ALKOHOLIN VAIKUTUKSEN ALAISENA KILPAILEMINEN ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY! Jos järjestäjä havaitsee selvästi humalaisen kilpailijan radalla, järjestäjällä on oikeus poistaa hänet välittömästi radalta. Eli ensin kisa, sitten hupi. Polttariporukat huomioikaa erityisesti tämä, ettei tule pettymyksiä.


2. Tapahtumapaikka

Kilpailukeskuksena toimii ravintola Piazzan ympäristö. Osoite on Sääskiniementie 560, Nilsiä. Pysäköinti on järjestetty Sokos Hotellin takana sijaitsevalle parkkipaikalle tai vaihtoehtoisesti laskettelurinteiden P-alueelle tai Tahko Span parkkipaikalle. Kilpailukeskuksessa Sokos Hotellin ravintolassa on tarjolla ruokaa ja pikkusuolaista sekä aikuisten juomia.


3. Numeroiden nouto

Numeroita jaetaan lauantaiaamuna klo 09:30 - 13:00 ravintola Piazzan edustalla olevassa katoksessa. Toivomme kaikkien kuitenkin hakevan numeronsa klo 12.00 mennessä. Löydät kilpailunumerosi netistä osoitteessa https://www.extremerun.fi/numero/.

Numeroiden jaossa tietoja voi muokata ja sarjaa vaihtaa vielä tapahtumapaikalla. Jos noudat myös ystäviesi numeroita, ole tarkkana numeroiden kanssa etteivät ne sekoitu.

Numeroiden noudon yhteydessä saatte mukaanne myös sponsorikassin, joka sisältää kenkäpussin, Extremerun rannekkeen, Olvin TEHO palautusjuoman, TEHO proteiinipatukan ja TEHO energiajuoman sekä ExtremeRun huivin.

Juoksupaitoja voi ostaa ExtremeRun Shopista 5€/kpl.


4. Tapahtumassa ei ole ajanottoa

Tapahtumassa ei ole virallista ajanottoa. Otamme nopeimpien ajat ja sijoitukset, mutta loppujen ajat tulevat niille jotka niin haluavat. Huomioithan siis kun tulet maaliin niin voit valita kaistan kumpaa tulla maaliin. Toisella kaistalla siis otetaan aika ja toisella kaistalla ei oteta aikaa.


5. Tavaroiden säilytys - narikka

Narikka on tänä vuonna numeroiden jaon yhteydessä Piazzan edustalla katoksessa. Narikka on ilmainen. Merkitsethän tavarasi omalla kilpailunumerollasi SELVÄSTI JA NÄKYVÄSTI. Tämän voi vaihtoehtoisesti ruuhkien välttämiseksi tehdä jo kotona valmiiksi. Eli ota vaikka maalarinteippiä, liimaa se varustekassiin- tai pussiin ja merkitse siihen selkeästi isolla tussilla numerosi. Näin saat laukkusi vaivattomasti narikasta maaliintultuasi. Narikasta löytyy myös maalarinteippiä ja tusseja.


6. Lähtö

Yhteislähtö tapahtuu klo 13:00 ravintola Piazzan terassialueen vierestä ExtremeRun lähtö- ja maalikaaren alta. Kilpasarjalaiset ryhmittäytyvät joukon etuosaan ja hupisarjalaiset hieman kauemmaksi. Jos olet hupisarjassa ja hyväkuntoinen, niin voit toki startata kilpasarjan kanssa samalta viivalta.


7. Reitti

Ensimmäiselle esteelle tulee varmasti ruuhkaa, mutta olemme yrittäneet suunnitella esteet siten, ettei mahdottomia ruuhkia pääsisi syntymään. Kaikkia ruuhkia ei toki pysty välttämään, mutta se kuuluu ExtremeRunin luonteeseen. Toivomme, että kaikki lähtevät rauhallisesti matkaan, jolloin säästymme yhteislähdössä ikäviltä tapaturmilta. Ensimmäisen esteen ruuhkia ei voi välttää joten kenelläkään ei ole kiire sinne. Jos haluat matkasi jatkuvan ilman suurempia jonotuksia voit kiertää ensimmäisen esteen. Näin pääset monien edelle ja ruuhkat helpottavat matkantekoasi jatkossa. TOINEN KIERROS on aina ruuhkattomampi, joten kannattaa jatkaa toiselle kierrokselle vaikka ensimmäinen kierros olisi ollutkin ruuhkainen.

Reitti on viitoitettu. Viitoitusnauhaa ei saa ylittää. Jos kilpailijat ohjataan jollekin reitille, sitä juostaan suoraan jokaisesta risteyksestä, kunnes kilpailijat ohjataan muualle. Reitti on hyvin selkeä ja hyvin merkitty. Rinteet merkitään vasta kisa-aamuna. Esteiden kokeileminen tapahtuu omalla vastuulla.

Pitäkää vasemmalla ohituskaista vapaana, jotta nopeammat voivat ohittaa vapaasti. Reitillä on siis oikeanpuoleinen liikenne. Näin itsekin voitte halutessanne ohitella ja tosissaan kilpailevat saavat kisata oman kisansa rauhassa.

Juomapaikkoja on yksi ja se löytyy uudelle kierrokselle lähtiessä. Myös maalissa on juomaa tarjolla.

Reitti on 2,5 - 3 kilometriä pitkä ja sen voi suorittaa yhden, kaksi tai kolme kertaa tahtonsa mukaan. Kilpasarjassa reitti kuitenkin tulee suorittaa kaikki kolme kertaa kaikkine esteineen, mikäli haluaa taistella palkintosijoista. Reitti siis kierretään KOLME (3) kertaa.

Matkaksi kertyy noin 7,5 - 9 kilometriä.

RATA:

Lähtö kannattaa ottaa varovasti johtuen suuresta juoksijoiden määrästä.

Reitti käy rinteillä joita kavutaan ylös ja lasketaan alas. Mukaan siis voi varata liukurin tai esim. jätesäkin tms. laskuvälineen. Pulkat onnettomuuksien vuoksi kielletty. Kenenkään päälle ei saa laskea, joten laskun tulee olla hallittu. Kun olet laskenut mäen alas poistu rinteen alta välittömästi.

Muita esteitä ovat mm. läpi ryömittävät putket, verkkoeste, pallomeri ja kiipeilyeste ym.

Maalissa kaikkia osallistujia odottaa myös urhoollisuusmitalli ja SavuHovin makkaraa.

Käy tykkäämässä ExtremeRun sivuja Facebookissa https://www.facebook.com/extremerun.fi. Sieltä löydät paljon hyödyllistä ja kivaa tietoa ExtremeRunista. Löydät meidät myös Instagramista @extremerunofficial.


8. Esteet ja käyttäytyminen esteillä

Kun pääset esteelle suorittamaan estettä, tee se parhaan kykysi mukaan mahdollisimman nopeasti, mutta turvallisesti. Näin vähennämme ruuhkia esteillä. Annetaan esteillä kilpasarjalaisille reilusti tietä ja tietenkin kunnon kannustukset!

Esteet eivät ole vaikeita tai rankkoja ja ne on suunniteltu turvallisuutta silmällä pitäen. Jos kuitenkin joku este osoittautuu liian vaikeaksi tai siellä sattuu turvallisuutta vaarantavia läheltäpiti -tilanteita, este suljetaan ja kilpailijat ohjataan kiertoreittiä pitkin esteen ohi. Muistakaa siis käyttäytyä kunnolla, ei tönimistä, muiden häiritsemistä tms. Auttakaa toisianne, tsempatkaa ja kannustakaa!

Hymyssä suin ja hyvällä fiiliksellä kaikki sujuu paljon paremmin.

Kaikki esteet ovat vapaaehtoisia ja kaikki esteet saa kiertää viitoitusnauhan alitse. Kiertäessäsi estettä, varo muita ja pidä huoli, että jatkat oikealla reitillä oikeaan suuntaan. Kuitenkin, jos haluat taistella kilpailun voitosta tai palkintosijoista sinun on suoritettava kaikki esteet.

Viime vuonna esiintyi valitettavaa autojen tahallista rikkomista kielloista huolimatta. Se on todella typerää ja ajattelematonta, koska joudumme sulkemaan esteen autojen lasien rikkouduttua. Pitäkää huoli toisistanne ja ylittäkää autot kuten ne on suunniteltu. Näin tästäkin esteestä voi kaikki nauttia turvallisesti. Käyttäkää tämä ylimääräinen energianne vaikka jyrkkiin rinteisiin?


9. Maaliin tulo

Maalissa kaikkia osallistujia odottaa urhoollisuusmitali. Eli, vaikka juoksisit vain yhden kierroksen, saat mitalin. Maalissa tarjoillaan myös Savuhovin tuskamakkaraa. Makkaroista puolet on tulisia ja puolet normaali makkaraa.


10. Peseytyminen, WC:t

Meille on varattu Sokos Hotelli Tahkovuoren saunatilat. Meidän saunavuoro klo 13:00 - 16:00. Saunatilojen pukeutumistilat ovat melko pienet, joten pukeutua voi myös saunojen yhteydessä olevassa kuntosalissa. Paremmat peseytymistilat löytyyTahko Spasta. Kylpylälipun saat alennuksella ExtremeRun rannekkeella hintaan 7€ (norm. 14€).

WC tilat löytyvät Piazzan sisätiloista ja Sokos Hotellin respan yhteydestä.
Hotellin sisäänkäyntien vieressä on roskalaatikko, joten jos haluat eroon märistä vaatteista tai kengistä, nosta ne ystävällisesti roskalaatikkoon ennen sisälle siirtymistä tai peseytymisen jälkeen. Pidetään paikat siistinä! Siivoathan omat jälkesi ja keräät omat roskat.


11. Ohjelma tapahtumapaikalla

Tapahtuman jälkeen järjestäjät toivovat näkevänsä osallistujat kisa-alueella AfterRunissa. Tarjolla on palkintojen jaon lisäksi hyvää musiikkia, pientä purtavaa, olutta, lonkeroa ja muita aikuisten juomia. Voit nauttia Piazzan järjestämistä antimista ennen ja jälkeen juoksun. Juoksun jälkeen tapahtumapaikalla Dj soittaa musiikkia, joten älä suotta kiirehdi pesulle. Voit varata lämmintä ja kuivaa vaatetta maaliin narikkaan ja nauttia näin aurinkoisesta ja hyväntuulisesta After Run meiningistä. Olisi hienoa jos mahdollisimman moni jäisi juoksun jälkeen pitämään hauskan iltapäivän isäntämme Jaajon johdolla!

Palkintojenjako tapahtuu puoli tuntia voittajan maaliintulon jälkeen. Palkitsemme kolme nopeinta miestä ja naista.


12. After Run bileet

After Run bileet järjestetään ravintola Piazzassa klo 20:00 ->. Dj Probaker viihdyttää juoksijoita. Piazzassa näytämme koosteen päivän tapahtumista. After Run bileisiin pääsee klo 20.00-22.00 ilmaiseksi sisään ExtremeRun rannekkeella. Klo 22.00 jälkeen rannekkeella pääsee sisään 8 €/ lippu (norm. 15 €). Piazzassa esiintyy Extremerunin oma huippu suosittu koveribändi Joku Paikallinen Bändi. Nautitaan ja juhlitaan siis kunnolla, hyvällä fiiliksellä, hienojen ihmisten kanssa!

HUOM! Perjantaina 12.4. ravintola Piazzassa esiintymässä Kasmir + Dj Probaker, joten kannattaa olla mukana menossa jo perjantai-iltana!

 

13. Muuta huomioitavaa

TAPAHTUMAPAIKALLA KUIN MYÖS REITIN VARRELLA ON EHDOTON ROSKAAMISKIELTO!

Tapahtumapaikalla on sekajäteastioita. Jokainen tietää minkä vuoksi roska-astiat on alueelle tuotu. Myös reitin varrella jokaisen esteen edessä on roska-astia, mikäli kilpailijan täytyy päästä eroon roskista, peruukista, paidasta tms. Huolehtimalla roskista tapahtuman jälkeen jää siisti ympäristö ja alueella on jatkossakin ulkopuolisten kiva ulkoilla. Mikäli et löydä roskista, jätä roskat esteen viereen.

Jos satutatte itseänne kilpailun aikana tai huomaatte jonkun loukkaavan itseään, ottakaa yhteyttä lähimpään tapahtuman toimitsijaan, joka löytyy seuraavan esteen luota. He voivat tarvittaessa hälyttää apua paikalle ja aloittaa ensiavun jo kohteessa. Eli kaikilla esteillä on vähintään yksi toimitsija, joka voi auttaa loukkaantuneita. Vakavissa tilanteissa jokainen on velvollinen pysähtymään ja auttamaan parhaan kykynsä mukaan. Huolehtikaa kuitenkin, että apua käydään hälyttämässä lähimmältä esteeltä.

Kisailijoita ei ole vakuutettu henkilökohtaisesti, mutta järjestäjillä on tapahtumassa vastuuvakuutus, joka korvaa järjestäjien virheistä aiheutuneet vahingot. Tarkistathan siis, että vapaa-ajan tapaturmavakuutuksesi on kunnossa.

Reitin varrella on valokuvaaja, joka ikuistaa teidän hienon kokemuksenne. Jos näet jonkun kuvaavan sinua reitin varrella etkä halua kuviin, voit nostaa kämmenen kasvojesi ja kuvaajan väliin. Kuvia voidaan käyttää mainos- ja markkinointitarkoitukseen.


14. Aikataulu

Lauantaina 13.4.2019
Numeroiden jako 09:30-13:00 Piazzan edessä
• Kokoontuminen yhteislähtöä varten 12:30
Yhteislähtö 13:00
EXTREMERUN 13:00-16:00
• Maali suljetaan klo 16:00
• Tapahtumapaikalla hyvää musaa ja juotavaa juoksijoille
• After Run bileet ja Joku Paikallinen Bändi + Dj Probaker klo 20 ->

Tulossa on huikea kisapäivä!
Kiitos, että olet mukana!

TERVETULOA!
ExtremeRun
Järjestäjät
www.extremerun.fi


HEAD SKI RENT
Tahko vuokraamo sijaitsee tahkolahdessa syvärin kunkun vieressä. HEADILTA saat ostettua kaikki välineet rinteeseen ja ladulle. VUOKRAAMON puolelta löytyy sukset,lumilaudat, fatbike polkupyöriä, lumikengät, ja maastohiihto välineet.

Loppukauden ajan kaikki tekstiili myymälästä on OVH -50%.

HEADILTA löytyy myös suksihuolto.