Pori ExtremeRun 11.8. Kisainfo

Tervetuloa Porin ExtremeRuniin 11.8.2018!

H-hetki lähestyy, joten tässä vähän infoa, jotta tiedätte mitä tuleman pitää.

ISO KIITOS KAIKILLE OSALLISTUJILLE! On hienoa järjestää tapahtumaa, joka kiinnostaa näin suurta määrää ihmisiä! Teemme myös hyvää yhdessä! Extremerunin motto on "kaikki liikkuu" siksi Extremerun lahjoittaa joka vuosi rahaa liikuntarajoitteisille lapsille. Extremeruniin osallistumalla olet siis mukana tekemässä hyvää.

Tässä infopaketti. Toivomme, että tutustut tähän huolella, niin saamme tapahtumasta entistäkin paremman.

1. Tapahtumaan valmistautuminen
2. Tapahtumapaikalle saapuminen
3. Numeroiden nouto
4. Ajanotto tägin kiinnittäminen ja muuta huomioitavaa
5. Tavaroiden säilytys - narikka
6. Lähtö
7. Reitti
8. Esteet ja käyttäytyminen esteillä
9. Maaliintulo
10. Peseytyminen ja pukuhuoneet
11. Ohjelma tapahtuma-alueella
12. After Run bileet
13. Muuta huomioitavaa
14. Aikataulu

 

1. Tapahtumaan valmistautuminen

Tapahtuman luonne sallii ehdottomasti hauskan kisa-asun, mutta tämä ei todellakaan ole pakollinen kummassakaan sarjassa. Hupisarjassakin voit siis juosta trikoissa ja päinvastoin kilpasarjassa naamiaisasussa. Tiedossa kuitenkin on, että radalla tullaan näkemään kymmeniä nalleja, Spidermanejä ja muita hahmoja, joten pukeudu rohkeasti.

Huolehdi tankkaus varsinkin nyt helteellä, syöminen ja ennen kaikkea juominen kuntoon ennen tapahtumaa, jottei tule yllätyksiä matkan varrella. Myöskään pieni lenkkeily ennen tapahtumaa ei ole kielletty, jopa suositeltavaa. Tosin treenaaminen nyt enää tässä vaiheessa on jo hieman myöhäistä.

Huolehdithan, että olet ajoissa paikalla, jotta saamme kaikki osallistujat hyvissä ajoin numeroineen lähtöpaikalle.

Järjestäjillä on tapahtumassa vastuuvakuutus, joka korvaa järjestäjien virheistä aiheutuneet vahingot. Tarkistathan siis, että vapaa-ajan tapaturmavakuutuksesi on kunnossa.

ALKOHOLIN VAIKUTUKSEN ALAISENA KILPAILEMINEN ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY! Jos järjestäjä havaitsee humalaisen kilpailijan radalla, hänet poistetaan kilpailusta välittömästi. Eli ensin kisa, sitten hupi. Polttariporukat huomioikaa erityisesti tämä, ettei tule pettymyksiä.

 

2. Tapahtumapaikalle saapuminen

Tapahtumapaikan osoite on Sipintie 1, Pori. Tapahtumapaikalla on pysäköintialueita, mutta niiden loputtua pysäköittehän fiksusti, että pelastustie pysyy avoinna.

Tulethan paikalle hyvissä ajoin!

 

3. Numeroiden nouto

Numeroita jaetaan lauantaiaamuna klo 09:30-12:30 tapahtumapaikalla Virkistyshotelli Yyterin takapihalla rannan puolella Extremerun teltalla. Numeroita EI jaeta ennakkoon perjantaina.

Voit noutaa useamman juoksijan numerot kerralla. Jos noudat isomman porukan numerot tee lista henkilöistä ja heidännumeroistaan. Listan mukaan järjestäjät antavat numerot ja myöhemmin ne on helppo jakaa porukan jäsenille.

Numeronne löydätte myös meidän sovelluksestamme netistä www.extremerun.fi/numero/. Huom! Numeronne voitte tarkistaa sovelluksesta loppuviikolla kun numerointi saadaan tehtyä. Voitte jo nyt tarkastaa omat tietonne. Tietoja voi vielä muokata ja sarjaa vaihtaa vielä tapahtumapaikallakin. Tosin ruuhkien välttämiseksi pienistä virheistä ei kannata välittää. Mikäli et löydä nimelläsi numeroa, tästä ei kannata huolestua. Varmista, että maksu on lähtenyt tililtäsi ja ota vaikka maksutosite mukaan niin asia selvitetään sitten paikanpäällä. Eli tapahtumapaikalle vaan. Kaikki pääsevät kyllä juoksemaan.

Kun tiedätte oman numeronne, saatte kirjekuoren missä on ajanottotägi, numerolappu sekä hakaneulat. Samalla saatte ns. sponsorikassin, jossa on paljon kivoja tuotteita. Kassit löytyvät numerolappujen jakopaikalta, joka sijaitsee tapahtumateltoilla. Osallistumista ei tarvitse sen kummemmin todistella.

Olenko oikeassa sarjassa? Ei itse asiassa ole merkitystä oletko hupi- vai kilpasarjassa. Kummassakaan sarjassa ei ole pakko käydä läpi kaikkia esteitä. Mikäli kuitenkin haluat voittaa kisan tai tulla palkinnoille, kaikkien esteiden suorittaminen on pakollista. Myös hupisarjalainen voi siis voittaa kisan, jos suorittaa kaikki esteet ja tulee ensimmäisenä maaliin. Tässä mielessä sarjan vaihto on tapahtumapaikalla lähes tarpeetonta, mutta kuitenkin haluttaessa mahdollista.

 

4. Ajanottotägin kiinnittäminen ja muuta huomioitavaa

Ajanottoätgejä ei kerätä pois. Ne ovat kertakäyttöisiä. Ne ovat kuten festarirannekkeet ja ne tulee kiinnittää ohjeiden mukaan nilkkaa vasten. Ajanottotägi voi olla ihoa vasten tai välissä voi olla sukka. Ei mielellään enempää. Näin tägi pysyy paremmin matkassakin. Jos asustasi johtuen ajanottotägin päälle tulee paksuja vaatekertoja tai kenkä tägin voi laittaa vaikka ranteeseen.

Ajanottoepäselvyyksien välttämiseksi, huolehdithan siitä, että tägi käy lähtö- ja maaliviivalla olevilla punaisilla matoilla. Jos tägisi irtoaa ja tuotte sen maaliin kädessänne, tägin voi laittaa vaikka käsin maton pinnalle, jolloin tägi rekisteröityy ajanottojärjestelmään. Joten älkää tehkö kärrynpyöriä, kuperkeikkoja tai ottako isoja loikkia mattojen kohdalla, koska tägi voi olla liian korkealla eikä tästä johtuen rekisteröidy. Ajanotto ei myöskään pysähdy, jos tulette toisen reppuselässä tai hartioilla maaliin. Voitte toki maaliintulon jälkeen palata matoille ja käyttää tägin matolla. Kaikki hauskanpito on sallittua, mutta huomioikaa tämä.

Tägi rekisteröityy max 30 cm korkeudelta matosta

Kuvallisen tägin kiinnitysohjeet löydät tästä:

http://www.finnresults.fi/365_upload/content_images/files/Kilpailijaohje%2C%20kertakäyttöinen%20nilkkaremmi.pdf

Jos täginne katoaa ja huomaatte sen maalin tultuanne, maalin vasemmalla puolella on pakettiauto, josta löydätte tapahtumajärjestäjän ajanottajat, jotka voivat merkitä teille epävirallisen ajan. Jos huomaatte tägin katoamisen matkalla, voitte ottaa ylös kilpailunumeron kilpailijalta, joka tulee teidän kanssanne samaan aikaan maaliin. Tämän jälkeen käytte ilmoittamassa kyseisen numeron ajanottajille, kerrotte täginne kadonneen ja että saavuitte maaliin numeron xxxx kanssa. Näin saatte oikean ajan itsellenne. Kiinnittäkää tägi ohjeiden mukaan.

 

5. Tavaroiden säilytys - narikka

Tapahtumapaikalla on kilpailijoille ilmainen varustesäilytys koko tapahtuman ajan. Muut joutuvat maksamaan pienen muodollisen narikkamaksun.

 

6. Lähtö

Yhteislähtö tapahtuu kisapuiston nurmikentältä klo 13:00. Kilpasarjalaiset ryhmittäytyvät joukon etuosaan ja hupisarjalaiset hieman kauemmaksi. Jos olet hupisarjassa ja hyväkuntoinen, niin voit toki startata kilpasarjan kanssa samalta viivalta. Ajanotto käynnistyy vasta kun ylität lähtöviivan.

 

7. Reitti

Ensimmäiselle esteelle tulee varmasti ruuhkaa, mutta olemme yrittäneet suunnitella esteet siten, ettei mahdottomia ruuhkia pääsisi syntymään. Kaikkia ruuhkia ei toki pysty välttämään, mutta se kuuluu ExtremeRunin luonteeseen. Toivomme, että kaikki lähtevät rauhallisesti matkaan, jolloin säästymme yhteislähdössä ikäviltä tapaturmilta. Jos haluat matkasi jatkuvan ilman suurempia jonotuksia voit kiertää ensimmäisen esteen. Näin pääset monien edelle ja ruuhkat helpottavat matkantekoasi jatkossa. Toinen kierros on aina ruuhkattomampi, joten kannattaa jatkaa toiselle kierrokselle vaikka ensimmäinen kierros olisi ollutkin ruuhkainen.

Reitti ja esteet on vielä työn alla ja voivat muuttua. Yritämme saada reittikartan uutisiin kun reitti ja esteet varmistuvat.  Kilpailumitta on 3 x 3.5km, maastopohja hiekkainen ja pehmeä. Maaliin voi tulla myös 1. ja 2. kierroksen jälkeen.

Juomapaikalla on roskikset ja järjestäjät toivovat, että kilpailijat laittaisivat mukit roskiin. Näin juomapaikka säilyy siistinä läpi tapahtuman. Kiitos kaikille jotka näkevät tämän vaivan.

Reitti on melko rankka ja ylämäet melko jyrkkiä, joten jos et ole huippukuntoinen, ei ole häpeäksi, vaikka kävelet ylämäet. Juokseminen ylämäissä tuskin nopeuttaa yhtään juoksuasi, joten voi olla järkevää juosta ja hölkätä vain alamäet ja tasaiset osuudet.

Juoksureitti on melko kapea näin isolle osallistujamäärälle. PITÄKÄÄ VASEMMALLA OHITUSKAISTA VAPAANA, jotta nopeammat voivat ohittaa vapaasti. Reitillä on siis oikeanpuoleinen liikenne. Näin itsekin voitte halutessanne ohitella ja tosissaan kilpailevat saavat kisata oman kisansa rauhassa.

Nastakengät on kielletty, koska verkkoesteemme ei tykkää nastoista ja lisäksi on luokkaantumisvaara jos kenkä käy toisen kilpailijan käteen tai kasvoihin.

 

8. Esteet ja käyttäytyminen esteillä

Kun pääset esteelle suorittamaan estettä, tee se parhaan kykysi mukaan mahdollisimman nopeasti, mutta turvallisesti. Näin vähennämme ruuhkia esteillä. Annetaan esteillä kilpasarjalaisille reilusti tietä ja tietenkin kunnon kannustukset.

Esteet eivät ole vaikeita tai vaarallisia ja ne on suunniteltu turvallisuutta silmällä pitäen. Jos kuitenkin joku este osoittautuu liian vaikeaksi tai siellä sattuu turvallisuutta vaarantavia läheltäpiti -tilanteita, este suljetaan ja kilpailijat ohjataan kiertoreittiä pitkin esteen ohi. Muistakaa siis käyttäytyä kunnolla, ei tönimistä, muiden häiritsemistä tms. Auttakaa toisianne, tsempatkaa ja kannustakaa!

Hymyssä suin ja hyvällä fiiliksellä kaikki sujuu paljon paremmin.

Kaikki esteet ovat vapaaehtoisia molemmissa sarjoissa ja kaikki esteet saa kiertää viitoitusnauhan alitse. Kiertäessäsi estettä, varo muita ja pidä huoli, että jatkat oikealla reitillä oikeaan suuntaan.

 

9. Maaliin tulo

Maalissa kaikkia osallistujia odottaa urhoollisuusmitali. Eli vaikka juoksisit vain yhden kierroksen, saat mitalin. Maalissa jaossa myös vettä, urheilujuomaa ja makkaraa. Makkaranjakopiste on hieman etäämmällä maalista.

 

10. Peseytyminen ja pukuhuoneet

Paikalla on ulkosuihkut jossa voi käydä vaihtamassa vaatteet ja kisan jälkeen peseytymässä. Olethan ripeä suihkussa niin muutkin pääsevät nopeammin suihkuun.

Pesutilojen edustoilla on myös roskalaatikot, joten jos haluat eroon kuraisista, hiekkaisista vaatteista tai kengistä nosta ne ystävällisesti roskalaatikkoon peseytymisen jälkeen. Jätäthän tilat kuntoon sekä pukeutumisesi, että peseytymisesi jälkeen.

Kylpylähotellin sisätiloista löytyy WC:t. Jonojen välttämiseksi yritä toimia ripeästi.

Ymmärräthän, että jos jätät esim. lenkkarisi tapahtuma-alueelle järjestäjät siivoavat ne kaikkien muiden tapahtumapaikalle jääneiden naamiaisasujen mukana roskiin.


11. Ohjelma tapahtuma-alueella

Tapahtumapaikalla palvelee kisaravintola, jossa on aikuisille monenlaista janojuomaa. Tapahtuma-alueella myydään myös muuta syötävää. Kaikki juoksijat saavat Savuhovin makkaran juoksun jälkeen. Makkaraa on sekä tulista, että tavallista niin kauan kuin niitä riittää.

ExtremeRun Shopista löydät paljon kivoja ja laadukkaita ExtremeRun tuotteita kisahinnoin. Uutuutena mm. supersuositut ExtremeRun juoksutrikoot. Myös ExtremeRun juoksupaitoja voi ostaa ExtremeRun Shopista 5€/kpl niin kauan kun paitoja riittää! Shopista löytyy myös muuta ExtremeRun aiheista tavaraa.

Ravintolassa ruokaa tarjolla

la 11.8.
Aamiainen 8-10.30, 14 € / hlö
lounas, 12-14, 20€ / hlö
ExtremeRun buffet, 14.30-17, 12€ / hlö (sisältää 3 salaattia ja kaksi lämminruokavaihtoehtoa)
Päivällinen, 18-21, 22 €  / hlö

su12.8.
ExtremeRun brunssi, 8-13, 14€ / hlö, lapset -50%
Päivällinen, 17-19, 22€ / hlö

 

12. After Run bileet

Porin tapahtuman jälkeen jäämme tapahtumapaikalle bilettämään kauniissa kesäisessä säässä. Tarjolla on syötävää ja juotavaa. DJ hoitaa musiikin. Toivomme, että mahdollisimman moni jäisi meidän kanssa juhlimaan hienoa urheilullista päivää ja loistavia urheilusuorituksia!

Illan esiintyjä on Anna Abreu

Allasbileitä ei ole. Kylpylä on ensisijaisesti hotellin asiakkaille, mutta myös muut voivat käydä kysymässä miten sieltä löytyy tilaa. MUTTA KYLPYLÄ EI OLE VARSINAISESTI MEIDÄN KÄYTÖSSÄ.


13. Muuta huomioitavaa

TAPAHTUMAPAIKALLA KUIN MYÖS REITIN VARRELLA ON EHDOTON ROSKAAMISKIELTO! Tapahtumapaikalla on 20 sekajäteastiaa. Myös reitin varrella jokaisen esteen edessä on roskis mikäli kilpailijan täytyy päästä eroon roskista, peruukista, paidasta tms. Huolehtimalla roskista tapahtuman jälkeen jää siisti ympäristö ja alueella on jatkossakin ulkopuolisten kiva ulkoilla. Mikäli et löydä roskista, jätä roskat esteen viereen.

Jos satutatte itseänne kilpailun aikana tai huomaatte jonkun loukkaavan itseään, ottakaa yhteyttä lähimpään tapahtuman toimitsijaan, joka löytyy seuraavan esteen luota. He voivat tarvittaessa hälyttää apua paikalle ja aloittaa ensiavun jo kohteessa. Eli kaikilla esteillä on vähintään yksi toimitsija, joka voi auttaa loukkaantuneita. Vakavissa tilanteissa jokainen on velvollinen pysähtymään ja auttamaan parhaan kykynsä mukaan. Huolehtikaa kuitenkin, että apua käydään hälyttämässä lähimmältä esteeltä.

Reitin varrella on valokuvaaja, joka ikuistaa teidän hienon kokemuksenne. Jos näet jonkun kuvaavan sinua reitin varrella etkä halua kuviin, voit nostaa kämmenen kasvojesi ja kuvaajan väliin. Kuvia voidaan käyttää mainos- ja markkinointitarkoitukseen.

Tapahtumassamme on palveluna valokuvausseinä. Valokuvaaja ottaa kuvia ennen lähtöä ja maaliintulon jälkeen valokuvausseinällä. Kuvat löytyvät Facebook -sivuiltamme samana iltana. Seinällä voi kuvata itsenäisesti myös omalla kameralla kun kuvaaja ei ole paikalla. Kuvaajan ottamia kuvia ei voi siis tilata mistään, mutta ne saa kopioida ilmaiseksi Facebook -sivuiltamme. Järjestäjät toivovat, että mahdollisimman moni myös jakaisi kuvansa Facebookissa, Instagarmissa tai Twitterissä.

Tapahtumapaikalla ExtremeRun Shopilla voit käydä myös ilmoittautumassa jo seuraavan vuoden tapahtumaan tai muihin tämän vuoden tapahtumiimme kisahintaan 40€ - Tämä tarjous on voimassa vain paikan päällä ilmoittautuessa.

Voit ilmoittautua KAIKKIIN Extremeruneihin tarjoushinnalla. Seuraava ExtremeRun tapahtuma järjestetään Kouvolassa. Sen jälkeen on vuorossa Kuopio ja Peurunka. Tervetuloa kaikkiin vuoden 2018 tapahtumiin. 2019 tapahtumien päivämäärät vahvistuvat myöhemmin. Tervetuloa tapahtumiimme!

Käy tykkäämässä ExtremeRun sivuja Facebookissa https://www.facebook.com/extremerun.fi. Sieltä löydät paljon hyödyllistä ja kivaa tietoa ExtremeRunista.


14. Aikataulu

Lauantaina 11.8.2018

  • Ilmoittautuminen 09:00-12:30
  • Kokoontuminen kentälle 12:30
  • Yhteislähtö 13:00
  • EXTREMERUN 13:00-16:00
  • Maali suljetaan klo 16:00
  • Tapahtumapaikalla ohjelmaa
  • Tapahtuma-alueella tietysti hyvää musaa sekä anniskeluteltta palvelee koko iltapäivän klo 21:00 asti.
  • klo 21.00 aukeaa ovet iltabileisiin
  • noin klo 23.00 Anna Abreu esiintyy

Tehdään yhdessä ExtremeRun tapahtumasta hauska ja positiivinen kokemus kaikille!

TERVETULOA!

ExtremeRun
Järjestäjät